Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția celui mai bogat om din lume după ce Joe Biden a anunțat că ia în calcul creșterea taxelor pentru companii

Jeff Bezos

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane, relatează BBC.

Comentariile vin în condițiile în care președintele american Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%.

Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America.

În discursul său, Biden a ales Amazon ca un exemplu de companie care plătește prea puțin.

Bezos a declarat că Amazon a susținut „concentrarea pe infrastructură” a lui Biden și a cerut democraților și republicanilor să „lucreze împreună” și să ajungă la un compromis.

"Recunoaștem că această investiție va necesita concesii din partea tutror părților - atât în ​​ceea ce privește specificul a ceea ce este inclus, cât și modul în care se plătește (susținem o creștere a ratei impozitului pe profit)", a spus Bezos într-un comunicat.

Amazon se diferențiază astfel de poziția republicanilor și a grupurilor de lobby de top, care s-au pronunțat deja împotriva creșterii impozitelor, despre care susțin că ar afecta creșterea economică.

În declarația sa, Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini celelalte propuneri fiscale ale Casei Albe. Acestea vizează creșterea impozitelor asupra profiturilor obținute de companiile americane în străinătate.

În 2020, Amazon a plătit o rată efectivă a impozitului pe venit de 9,4%, potrivit Institutului pentru impozitare și politici economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.