Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția CFR după accidentul feroviar din Giurgiu / Unul dintre mecanici era băut

breaking news

Unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, susțin reprezentanții CFR SA cu privire la accidentul feroviar produs în noaptea de marți spre miercuri în județul Giurgiu, unde două locomotive s-au ciocnit frontal.

„Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu”, a transmis CFR SA.

Potrivit companiei, cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER.

Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei.

Compania estimează reluarea circulației pe relația Giurgiu - Videle în jurul orei 9.00.

Unul dintre mecanici era băut

Unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accidentul feroviar produs în noaptea de marți spre miercuri în județul Giurgiu era băut.

Potrivit IPJ Giurgiu, polițiștii au fost sesizați în noaptea de marți spre miercuri, la ora 3.23, de o femeie, impiegat de mișcare în stația C.F. Toporu, prin apel la 112, cu privire la o coliziune între două locomotive.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu-Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle-Giurgiu, la km feroviar 31+100.

În urma accidentului, a rezultat rănirea celor doi mecanici de locomotivă, aceștia fiind transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a transmis Poliția Giurgiu.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.