Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Chinei după lansarea rachetelor nord-coreene solicită 'reţinere'

China a criticat luni testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord şi le-a cerut Phenianului, Seulului şi Washingtonului să dea dovadă de reţinere, relatează DPA, conform agerpres.

''China se opune încălcării de către Coreea de Nord a prevederilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite'', a declarat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

Un parlamentar mexican s-a cocoţat pe gardul lui Trump: 'Este INUTIL' / VIDEO

Coreea de Nord a lansat luni mai multe rachete în Marea Japoniei, au declarat surse militare de la Seul pentru agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Premierul japonez Shinzo Abe, citat de Reuters, a susţinut că ar fi vorba de patru rachete, dintre care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul de la Tokyo a înaintat un protest către Phenian, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al executivului nipon a vorbit de "o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale", dar a afirmat că potrivit informaţiilor preliminare nu au fost afectate nave sau avioane din zona respectivă.

Statul Major Interarme al Coreii de Sud a anunţat iniţial că lansarea unei singure rachete a avut loc luni la ora locală 07:36 (duminică, ora 23:06 GMT) de la baza Dongchang-ri pentru rachete cu rază lungă de acţiune, din apropierea graniţei cu China. Ulterior, aceeaşi sursă a menţionat lansarea mai multor rachete, fără a preciza numărul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.