Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Chinei după ultimele dezvăluiri WikiLeaks

China a cerut joi SUA să 'înceteze atacurile cibernetice' după dezvăluirea făcută de site-ul WikiLeaks privind un presupus program de piratare a dispozitivelor electronice de către Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unor documente publicate marţi de WikiLeaks, CIA a elaborat peste o mie de programe tip malware: viruşi informatici, troieni şi alte software-uri care permit să se preia controlul asupra unor aparate electronice (smartphone-uri, televizoare sau chiar maşini) pentru a-i spiona pe utilizatori.

Look who's talking! China critică situaţia 'ÎNGROZITOARE' a drepturilor omului din SUA

Aceste programe informatice ar avea ca ţintă în special iPhone-urile, sisteme care funcţionează cu sistemul de operare Android (creat de Google), dispozitive produse de Microsoft şi televizoarele inteligente produse de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează, conform WikiLeaks.

'Suntem îngrijoraţi de aceste informaţii. China se opune oricărei forme de atac informatic', a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, în cursul unei conferionţe de presă.

"Cerem SUA să înceteze ascultările, supravegherea, spionajul şi atacurile cibernetice care vizează China şi celelalte ţări", a adăugat Geng Shuang.

WikiLeaks susţine că, prin faptul că a reuşit să exploateze vulnerabilităţi ale telefoanelor inteligente, CIA poate ocoli procedurile de criptare a mesajelor oferite de aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo sau Confide, interceptând comunicaţiile imediat ce sunt scrise, înainte de a fi criptate.

Un STAT american face plângere în justiţie împotriva ultimului decret semnat de Trump

CIA a denunţat cu fermitate miercuri dezvăluirile făcute de WikiLeaks, dând asigurări că documentele publicate îi pun în pericol pe agenţii americani şi îi ajută pe inamicii SUA.

China şi SUA îşi reproşează în mod constant atacuri informatice, un dosar care tensionează relaţiile bilaterale.

WikiLeaks a publicat marţi peste 9.000 de documente ce au fost prezentate drept provenind de la CIA, pentru a demonstra că telefoanele mobile şi televizoarele inteligente, conectate la internet, pot fi folosite pentru a-i spiona pe cei care le utilizează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.