Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Comisiei Europene la anunţul lui Tudorel Toader: Ar putea reevalua concluziile raportului MCV

Ultima Ora breaking news

Comisia Europeană reacţionează la anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader, cu privire la cererea de revocare din funcţie a şefei DNA. Oficialii europeni afirmă că ar putea reevalua concluziile MCV dacă presiunile asupra justiţiei vor afecta lupta anticorupţie.

"Comisia urmărește ultimele evenimente cu atenție și cu îngrijorare. Independența sistemului de justiție din România și capacitatea lui de a combate corupția în mod eficient sunt esențiale pentru o România puternică în UE, așa cum au reamintit președintele și vicepreședintele Comisiei în declarația lor comună luna trecută. Comisia va urmări cu atenție evenimentele și procedurile aflate în derulare împotriva șefei DNA.

În precedentele rapoarte în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, faptul că DNA a funcționat eficient a fost considerat drept un semn al sustenabilității luptei anticorupție în România. Comisia a semnalat că ar putea reevalua concluziile raportului MCV, dacă presiunile la adresa justiției vor afecta lupta anticorupție", anunță Comisia Europeană într-un răspuns oferit Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.