Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia deputatul PNL rămas fără permis pentru conducere sub influenţa alcoolului: 'Vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune. Contest decizia'

wikipedia
ben oni ardelean

Poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere deputatului PNL Ben-Oni Ardelean şi l-au sancţionat contravenţional după ce a fost testat cu aparatul etilotest, alcoolemia fiind peste limita legală.

Poliţia Capitalei a anunţat că, luni seară, a fost oprită pentru control, pe o stradă din Sectorul 1, o maşină la volanul căreia se afla un bărbat.

"La data de 26 aprilie 2021, în jurul orei 22,30, poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat. Poliţiştii i-au verificat conducătorului auto documentele şi au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat", a informat, marţi, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în acest context, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Ben-Oni Ardelean a declarat, pentru AGERPRES, că va contesta în instanţă decizia poliţiştilor, deoarece nu a consumat alcool.

"E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune şi îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură şi nu e vorba de alcool. Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, înţeleg şi logica poliţistului care mi-a spus că nu se repetă testul şi că, bineînţeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată (testul - n.r.). (...) O să fac o contestaţie în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie. Alcoolemia, îmi explică şi specialiştii, îţi apare din câteva bomboane cu rom sau dacă te clăteşti în gură cu Listerine îţi apare aceeaşi alcoolemie. Nu e vorba de băut. Când bei nu îţi apare 0,1 care abia e contravenţie, să zic aşa", a explicat Ardelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.