Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția furibundă a Ucrainei la pașapoartele rusești emise în regiunile ocupate: 'O nouă dovadă a obiectivului criminal al războiului'

Êîìïüþòåðíàÿ îáðàáîòêà áèîìåòðè÷åñêèõ äàííûõ çàãðàíïàñïîðòà ÐÔ íîâîãî îáðàçöà

Ministerul ucrainean de Externe denunţă miercuri drept o ”încălcare flagrantă” a integrităţii teritoriale a Ucrainei introducerea de către Moscova a unei proceduri care le permite ucrainenilor care locuiesc în regiunile Herson şi Zaporijjea - ocupate de trupe ruseşti - să obţină paşapoarte ruseşti, relatează AFP.

”Eliberarea forţată a unor paşapoarte ucrainenilor la Herson şi Zaporijjea este o nouă dovadă a obiectivului criminal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, denunţă într-un comunicat ministerul.

Acest scop este ”confiscarea unor teritorii ucrainene în vederea ocupării şi intergării lor în domeniul juridic, politic şi economic rus”, subliniază diplomaţia ucraineană.

Ministerul ucrainean de Externe denunţă faptul că această măsură ”deschide calea coerciţiei locuitorilor teritoriilor temporar ocupate de către armata rusă” ”să dobândească naţionalitatea rusă”.

Kievul consideră că o asemenea măsură este o ”încălcare flagrantă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei” şi a ”normelor şi principiilor dreptului internaţional”.

”Decretul prezidenţial rus este nul din punct de vedere juridic şi nu va avea consecinţe” asupra ”apartenenţei locuitorilor din teritoriile temporarocupate de Rusia la cetăţenia ucraineană”, subliniază Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe.

Regiunea Herson a fost cucerită în întregime de către armata rusă încă de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, iar regiunea Zaporijjea este controlată doar în parte de către Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.