Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Iranului, după ce SUA le-a ucis un lider militar important: Este o escaladare nesăbuită și extrem de periculoasă

Ministrul de Externe de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, a condamnat vineri asasinarea liderului Forțelor speciale ale Gardienilor Revoluției, generalul iranian Qassem Soleimani, afirmând că această acțiune reprezintă "o escaladare nesăbuită și extrem de periculoasă", relatează site-ul agenției Reuters.

Citește și: Adrian Năstase, dezvăluiri despre perioada petrecută la pușcăria Jilava - Cum i se adresau deținuții și gardienii

"SUA poartă răspunderea pentru toate consecințele aventurismului său neprincipial", a afirmat șeful diplomației iraniene într-o postare pe Twitter.

Qassem Soleimani, șeful Forței de elită Quds din Iran, a fost ucis într-un atac aerian care a fost lansat de armata americană asupra convoiului în care acesta se afla pe aeroportul din Bagdad, a anunţat vineri Pentagonul.

"Acest atac avea drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene", a comunicat Pentagonul.

Soleimani, care a condus aripa internațională a Gărzilor Revoluționare și a avut un rol cheie în războaiele din Siria și Irak, a dobândit statutul de celebritate acasă și în străinătate. De asemenea, a contribuit în mod semnificativ la răspândirea influenței iraniene în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.