Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Pavel Filip la decizia Curții Constituționale: Șah. Regina și-a făcut mutarea

facebook.com
Pavel Filip

Liderul democraților, Pavel Filip, a reacționat la decizia luată astăzi de Curtea Constituțională, în care a declarat constituțional decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier.

Într-o postare pe Facebook, Filip scrie că Regina (n.r. Maia Sandu) și-a făcut mutarea îndrăzneață. O decizie relativ previzibilă a Curții Constituționale, se arată la începutul mesajului, transmite Știri.md.

Șah (încă nu mat) la rege. Regina și-a făcut mutarea îndrăzneață. O decizie relativ previzibilă a Curții Constituționale, având în vedere ultimele evoluții pe scena politică.

Deși părea că pierde teren, Maia Sandu a jucat abil și a mai câștigat o partidă în fața lui Igor Dodon (nu se știe câte mai urmează).

Urmează, după acest duel inutil, cel mai important, să auzim din partea premierului desemnat care sunt intențiile sale: dorește să fie votat și să gestioneze criza pandemică și cea economică punând astfel capăt acestui absurd politic de prea lungă durată?

Dacă ultimul decret al președintelui este o nouă farsă, un mișmaș care are din nou ca obiectiv dizolvarea Parlamentului, Curtea a lăsat astăzi să se înțeleagă că acest tertip nu va trece.

Mai simplu: dacă guvernul Grosu nu va trece, Maia Sandu nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla, din nou, că există majoritate parlamentară și candidat.

Soluție e doar una: încercarea de a găsi voturile necesare pentru învestirea guvernului Grosu.

Altfel, președintele va ajunge exact în punctul zero. Iar noi am pierdut câteva luni, după 2 ani de haos.

Partidul Democrat din Moldova consideră în continuare că țara are nevoie de un guvern funcțional, care să se apuce să rezolve problemele urgente.

Prioritatea zero e gestionarea pandemiei și vaccinarea. Avem nevoie de vaccin, avem nevoie de paturi în spitale, avem nevoie de medici, avem nevoie de viziune, de acțiunii, decizii, soluții. Cât mai urgent.

Sper că după aceste clarificări ale CC, partidele pun moratoriu pe certuri politice și se apucă de lucru. Iar de lucru este mult”, se arată în postare.

Știri.md amintește că Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul președintelui țării, Maia Sandu, prin care Igor Grosu a fost înaintat la funcția de prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.