Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Raed Arafat, după ce tulpina britanică a ajuns în București: În realitate poate să însemne că fiecare a infectat cel puțin încă 2,3 persoane

forbes.ro
covid-romania

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri că tulpina nouă de coronavirus, care a fost identificată deja și în București, nu aduce o simptomatologie mai gravă, ci este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

„Decizia este a colegilor de la Ministerul Sănătății, INSP, Spitalul Balș, sunt trei instituții care pot să secvențieze. Cu cât secvențiem mai mult, cu cât știm mai mult care este de fapt tipologia care există în România. Secvențierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra a ce medicamente prescriem bolnavului sau așa mai departe. Inclusiv tulpina nouă nu aduce simptome sau nu aduce o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de jurnaliști cât înseamnă în realitate depistarea celor două noi cazuri din Capitală, șeful DSU a spus că acest lucru se va stabili în urma anchetelor epidemiologice, dar că este posibil ca fiecare caz să fi dus la infectarea altor 2,3 persoane.

„În realitate poate să însemne că fiecare a infectat cel puțin încă 2,3 persoane, posibil, deci depinde cum s-au mișcat, când au venit să se testeze, de când sunt pozitivi, în ce anturaj au umblat, dacă au folosit mijlaoce de transport în comun, dacă au participat la activități comune fără să respecte portul măștii. Este foarte relativă treaba și de aici INSP și mai degrabă DSP-urile care fac anchetă epidemiologică o să ne spună un caz cam ce contacte a avut ca să intre contactele în carantină”, a mai spus Arafat.

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta nouă, B.1.1.7, descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”, a informat, vineri, Ministerul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.