Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia lui Tudor Chiuariu la stenogramele în care apare. Ce spune despre demisia din Senat

chiuariu

Senatorul Tudor Chiuariu a fost trimis în judecată în Dosarul retrocedărilor ilegale de pădure, fiind acuzat de DNA de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor.

Tudor Chiuariu l-a asigurat pe inculpatul Gheorghe Paltin Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure, susțin procurorii.

Vezi şi: STENOGRAME: Tudor Chiuariu, interceptat în Dosarul retrocedărilor. Manevre în stil mafiot

În rechizitoriul procurorilor apar şi stenograme spectaculoase, din care reiese faptul că mai mulţi inculpaţi s-au întâlnit într-o cabană şi şi-au lăsat telefoanele în maşini.

Senatorul Tudor Chiuariu a comentat vineri acuzaţiile care i se aduc în dosar. "Nu am stabilit eu valoarea contractului şi nu îmi aduc aminte evenimente de acum doi ani. Am fost surprins, mai ales că urmărirea penală se desfăşoară de peste un an şi eu am fost chemat acum o săptămână. Sper să fie ridicată măsura controlului judiciar, pentru că nu există nicun motiv. Totul s-a desfăşurat în baza unui contract de consultanţă juridică pe care nu l-am semnat eu. Nu poţi să faci trafic de influenţă ca să pui în aplicare o hotărâre judecătorească", a declarat Chiuariu, cu referire la contractul de consultanţă juridică de 3 milioane de euro, despre care procurorii spun că era un paravan pentru plata traficului de influenţă. Senatorul neagă că s-ar fi întâlnit cu inculpaţii la o cabană, în ciuda probelor de la dosar.

Întrebat dacă se gândeşte să-şi dea demisia din Senat, Tudor Chiuariu a răspuns scurt: "Nu."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.