Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Maiei Sandu la decizia Curţii Constituţionale de a scoate Partidul 'ŞOR' în afara legii

YouTube
Maia Sandu

Reacţia Maiei Sandu la decizia Curţii Constituţionale de a scoate Partidul 'ŞOR' în afara legii

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău de a declara Partidul "ŞOR" în afara legii, asigurând că instituţiile statului vor respecta şi vor implementa efectiv această hotărâre a instanţei supreme, potrivit Newsmaker şi Deschide.md, anun'[ gerpres.

"Curtea Constituţională a declarat neconstituţional Partidul 'ŞOR'. Este o decizie aşteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preţ şi vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizaţiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul", menţionează Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

"Un partid politic creat din corupţie şi pentru corupţie este un pericol pentru sistemul constituţional şi securitatea statului. Urmează ca instituţiile statului să analizeze considerentele deciziei CC şi să întreprindă paşii următori în vederea respectării şi implementării efective a acestei decizii", adaugă ea.

Maia Sandu a spus că cetăţenii Republicii Moldova şi-au apărat mereu libertatea şi au cerut lege egală pentru toţi

"Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancţionează şi îi împiedică pe corupţi să utilizeze statul şi banul public în interes personal. Moldovenii îşi doresc un stat care să-i protejeze de hoţi şi să facă dreptate. Doar un stat curăţat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetăţenilor săi", a conchis ea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat luni Partidul "ŞOR" drept 'neconstituţional'. Hotărârea sa este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data pronunţării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, potrivit media citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.