Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACTIA PNL la adoptarea votului prin corespondență

pnl

Liberalii au reacționat imediat după ce Senatul României a adoptat votul prin corepondență:

”Prin votul Senatului, Parlamentul României a făcut azi primul pas pentru legiferarea Votului prin Corespondență pentru Diaspora. Salut adoptarea la Senat a unui proiect de lege în acest sens și consider acest lucru o veste bună pentru toți românii din străinătate care cer un drept de prea multă vreme refuzat.

Proiectul de lege a fost votat azi în Senat și de către senatorii liberali, și de către senatorii majorității, lucru care ne permite să sperăm într-un vot similar în Camera Deputaților, forul decizional pe acest subiect. Proiectul de lege este bazat în mare parte pe inițiativa depusă de PNL la Parlament încă din luna martie. Se dovedește, astfel, că rezistența Puterii față de acest proiect nu a fost nici pe departe fundamentată pe argumente serioase. Opoziția PSD față de acest proiect a fost un act premeditat de tergiversare a unei soluții pentru votul în Diaspora, caracterizat de o atitudine duplicitară și dezinformări.

Consider votul Senatului de azi o victorie a normalității, un prim pas către a remedia o nedreptate făcută diasporei românești. Consecvența pe care PNL a demonstrat-o în apărarea unui drept fundamental al românilor de pretutindeni începe să dea rezultate.

Cerem în continuare Parlamentului să acorde prioritate acestui proiect de lege, care trebuie să ajungă rapid în Camera Deputaților, să fie votat și trimis la promulgare. Parlamentul României le datorează această lege românilor din străinătate, iar ea trebuie să se aplice începând cu alegerile parlamentare de anul viitor.”, susține Alian Gorghiu, co-președintel PNL într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.