Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia PREA LENTĂ a SUA la epidemia Covid-19 criticată de Ministrul german de externe

sua germania sua

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat Statele Unite pentru reacţia prea lentă la epidemia de coronavirus, într-un interviu pentru revista Der Spiegel difuzat vineri către presă, înainte de publicare, potrivit Agerpres.

Reuters apreciază că declaraţiile şefului diplomaţiei de la Berlin sunt încă un indiciu privind tensiunile între aliaţi.

China a luat 'măsuri foarte autoritare, în timp ce SUA au minimalizat virusul multă vreme', a apreciat Maas, adăugând că 'acestea sunt două extreme, dintre care niciuna nu poate fi un model pentru Europa'.

Germania este una din ţările care au acuzat săptămâna trecută Statele Unite de tactici 'din Vestul Sălbatic', cum ar fi supralicitarea sau blocarea livrărilor de produse medicale către cumpărători care încheiaseră deja contracte, reaminteşte Reuters.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Maas a declarat pentru Der Spiegel că speră ca Washingtonul să îşi reconsidere relaţiile internaţionale în contextul crizei provocare de coronavirus. 'Să vedem în ce măsură acţiunile guvernului american vor genera în SUA discuţii despre funcţionarea reală a modelului 'America First' (America în primul rând)' ', a spus ministrul. El a atras atenţia că politicile comerciale agresive au afectat probabil capacitatea Statelor Unite de a achiziţiona echipamente de protecţie.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat o reacţie din partea ambasadei americane la Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.