Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția PSD la raportul BNR privind inflația: 'Guvernul Cîțu fură 285 de lei de la fiecare român'

mediafax.ro
inflatie lei

Social-democrații transmit luni că „România intră cu o viteză fulminantă în faza inflației galopante”, după datele prezentate de Banca Națională a României.

„Atac la buzunarele românilor. BNR confirmă: guvernul Cîțu fură 285 de lei de la fiecare român! România intră cu o viteză fulminantă în faza inflației galopante! PSD a avut dreptate, iar Banca Națională a României a confirmat astăzi, în raportul făcut public, o creștere a inflației cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Mai grav, inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%! Asta înseamnă că în decembrie, fiecare român va fi și mai sărac cu 320 de lei! Și, tot în decembrie, fiecare român va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern în numele și pe seama românilor! Fantastic, chiar wow!, dle Cîțu! A reușit să vă duceți V-ul pană la capăt. V-ul inflației”, transmit social-democrații pe pagina de Facebook a PSD.

BNR anticipează o rată de inflației de 5,6% la finele acestui an, peste limita superioră a țintei instituției, de 2,5%, conform Raportului asupra inflației prezentat luni de guvernatorul instituției Mugur Isărescu. Guvernatorul a anunțat și că a luat sfârșit ciclul de scădere a dobânzilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.