Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția RA-APPS după atacul violent al Clotildei Armand

Urmare informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la actuala situația a imobilului ”Hotel TRIUMF”, imobil ce se află în administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, dorim să facem anumite precizări, edificatoare, prin care să aducem la cunoștința opiniei publice, toate acțiunile legale pe care R.A.-A.P.P.S. le-a demarat sau sunt în curs de a fi întreprinse:

Acoperișul și o parte din podul imobilului ”Hotel TRIUMF”, situat pe Șos Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 12, a fost afectat de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020.

Imediat după stingerea incendiului și după evaluarea pagubelor, în vederea limitării extinderii unor posibile daune cauzate de infiltrațiile de apă provocate de intemperii, R.A.-A.P.P.S. a luat masuri de conservare, montând în interiorul podulului o membrană impermeabilă care să preia funcția acoperișului distrus in incendiu.

Pentru a obține autorizațiile/avizele necesare efectuării tuturor reparațiilor, am  demarat următoarele proceduri:

-         Depunere notificare către Primăria Municipiului București, în vederea reparației acoperișului Hotelului TRIUMF, având numărul de înregistrare 1883501/21.09.2020;

-         Avizul Ministerului Culturii, cu nr. 1105/Z/21.09.2020, pentru punere în siguranță 21.09.2020;

Vă aducem la cunoștință faptul că, imobilul ”Hotel TRIUMF”, clădire emblematică pentru capitala României ridicată în perioada interbelică, este astăzi un important monument  istoric ce se regăsește înscris pe Lista Monumentelor Istorice, actualizată în anul 2015, la poziția 1274 (Blocul Funcționarilor BNR, azi hotel Prezident, prima jum. A sec. XX lea), cod LMIB – II – m – B – 18990.

Conform legislației în vigoare, proprietarul unui monument istoric (indiferent daca este statul, prin reprezentanții săi sau un proprietar privat), are obligația de a întreține monumentul istoric, de a nu face intervenții fără un aviz prealabil, de a asigura paza, conservarea, consolidarea, restaurarea și punerea în valoare, prin mijloace adecvate.

-         Depunere documentație pentru avizul Ministerului Culturii, în vederea efectuării reparațiilor în regim de urgență la acoperiș, din data de 21.09.2020;

Menționăm faptul că, intervențiile propuse fac parte din categoria lucrărilor de conservare/reabilitare/restaurare, păstrează aspectul arhitectural originar al monumentului și nu modifică indicatorii urbanistici existenți, caracteristici zonei protejate.

-         Contract proiectare nr. 14046/6, din data de 26.10.2020;

-         Depunere Certificat Urbanism – înlocuire acoperiș și cornișă, din data de 20.11.2020;

-         Proces – Verbal de predare/primire documentație proiectare – Faza I – Intervenții de Urgență, din data de 24.11.2020;

-         Avizul Ministerului Culturii cu nr. 1660/M/24.12.2020 – reparații în regim de urgență la acoperiș, eliberat în data de 24.12.2020;

-         Intrunire a Consiliului Tehnico - Economic al R.A.-A.P.P.S., din data de 06.01.2021, pentru avizarea proiectului de execuție a lucrării;

-         Proces Verbal în urma întrunirii Consiliului Tehnico – Economic al R.A.-A.P.P.S., din data de 07.01.2021;

-         Avizul R.A.-A.P.P.S. nr. 1/2021 pentru ”Lucrări de punere în siguranță și reparații în regim de urgență”;

-         Autorizație de Construire pentru punerea în siguranță în regim de urgență nr. 13/1905681, eliberată de Primăria Municipiului București, în data de 20.01.2021.

Având în vedere obținerea Autorizației de Construcție în cursul săptămânii trecute (20.01.2021 ), R.A.-A.P.P.S., prin Sucursala pentru Reprezentare și Protocol TRIUMF (S.R.P.Triumf) lucrează, în prezent, la întocmirea documentației necesare atribuirii contractului de execuție, urmând ca în cursul săptămânii 25.01. – 29.01.2021 să publice, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SIAP), documentația necesară atribuirii contractului menționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.