Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Rusiei după ce liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a spus că vrea să renunțe la funcție

putin kadirov

Kremlinul pleacă de la ideea că preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, rămâne în continuare liderul Republicii Cecenia, a declarat într-un dialog cu jurnaliştii ruşi, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedenţiei ruse.

Comentariul a fost făcut de Peskov la declaraţiile recente, controversate, ale liderului cecen, postate pe Telegram.

Unii analişti au speculat că acesta ar intenţiona să demisioneze din funcţia de lider al Ceceniei.

„Am auzit aceste informaţii, dar, până în momentul de faţă, dacă am înţeles corect, toate aceste informaţii nu s-au concretizat în niciun fel. Cel puţin, noi plecăm de la ideea că el continuă să se afle la conducerea Republicii Cecene’‘, a declarat Peskov, potrivit b1tv.ro.

Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, spunea că ar vrea să renunțe la funcție

„Conduc republica de 15 ani. Noi, caucazienii și cecenii, avem o vorbă: indiferent cât de stimat și dorit este un musafir, dacă pleacă la timp, se face și mai plăcut. De aceea, cred că mi-a venit și mie timpul. Până să fiu dat afară. Cred că sunt deja bătrân”, a spus liderul cecen râzând.

Nu este primul mesaj de acest fel pec are îl transmite liderrul cecen. Ramzan Kadîrov a mai amenințat în trecut cu plecarea, iar analiștiic red că astfeld e mesaje sunt metode ca să obțină ceva de la Putin.

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, conduce Cecenia cu o mână de fier din 2007 și este liderul cu cea mai lungă vechime în funcție al unei regiuni rusești. El i-a succedat în funcție tatălui său, care a fost în război cu Moscova. Sub conducerea lui Kadîrov, Cecenia a devenit loială Moscovei, iar în republică au fost raportate încălcări masive ale drepturilor omului. Kadîrov a fost acuzat că a ordonat inclusiv asasinarea politică a opozanților care trăiau în alte țări din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.