Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Rusiei după ce Papa Francisc a îndemnat Ucraina la negocieri: 'Occidentul să recunoască faptul că a greșit'

Ria Novosti
Maria Zaharova

Rusia consideră că îndemnul Papei Francisc la discuţii cu Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina a fost un apel adresat aliaţilor occidentali ai Kievului de a renunţa la ambiţia de a învinge Rusia şi de a recunoaşte greşeala Occidentului în războiul din Ucraina, a relatat agenţia italiană de presă ANSA, preluată de Reuters, scrie news.ro.

Papa Francisc a declarat că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el a numit curajul "steagului alb" şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia, care în doi ani a făcut zeci de mii de morţi.

"Din punctul meu de vedere, Papa cere Occidentului să lase deoparte ambiţiile sale şi să recunoască faptul că a greşit", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă ANSA.

Zaharova a spus că Occidentul se foloseşte de Ucraina ca de un instrument al ambiţiilor sale de a slăbi Rusia.

În ceea ce priveşte Rusia, "noi nu am blocat niciodată negocierile", a spus ea, adăugând că situaţia din Ucraina se află "într-un punct mort".

Ucraina a respins duminică apelul Papei Francisc de a negocia încetarea războiului cu Rusia, preşedintele Volodimir Zelenski afirmând că suveranul pontif se angajează într-o "mediere virtuală", iar ministrul de externe Dmitro Kuleba a spus că Kievul nu va capitula niciodată.

Putin susţine că, la scurt timp după ce a trimis trupe în Ucraina, Moscova şi Kievul aproape că au ajuns la un acord de încetare a focului, dar că acesta a fost torpilat de Marea Britanie.

Reuters a relatat luna trecută că o sugestie lui Putin - transmisă prin intermediari - de încetare a focului, pentru a îngheţa războiul din Ucraina, a fost respinsă de Statele Unite.

Zelenski a declarat săptămâna trecută că Rusia nu va fi invitată la primul summit de pace care urmează să aibă loc în Elveţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.