Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Statelor Unite după arestarea în Rusia a jurnalistului american acuzat de spionaj

GettyImages
Antony Blinken

Administraţia de la Washington este "profund preocupată" de arestarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia, a declarat joi seară secretarul de Stat Antony Blinken, denunţând tentativele Kremlinului de "intimidare" şi "reprimare", conform Mediafax.

"Administraţia SUA este profund preocupată de informaţiile privind arestarea în Rusia a unui jurnalist care este cetăţean american", a declarat Antony Blinken, potrivit postului de televiziune CNN.

Blinken a precizat că Departamentul de Stat american este în contact cu grupul media The Wall Street Journal, la care lucrează jurnalistul arestat în Rusia.

"De fiecare dată când un cetăţean american este arestat în străinătate, noi încercăm să obţinem imediat acces consular şi să furnizăm toată asistenţa necesară. Condamnăm în cei mai puternici termeni posibili tentativele continue ale Kremlinului de intimidare, reprimare şi pedepsire a jurnaliştilor şi a vocilor societăţii civile", a subliniat Blinken.

Jurnalistul Evan Gershkovich, care lucrează la publicaţia The Wall Street Journal, a fost plasat în arest preventiv în Rusia, printr-o decizie judiciară luată joi după-amiază, după ce fusese reţinut de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) sub acuzaţia de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.