Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția SUA după bombardamentele puternice ruse asupra Ucrainei: Gândurile noastre sunt la curajosul popor ucrainean

Yahoo News
Jake Sullivan

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, a condamnat, marţi după-amiază, noile bombardamente ruse asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina, informează postul de televiziune CNN, potrivit Mediafax.

"Aceste atacuri vor spori preocupările în cadrul Grupului G20 în legătură cu impactul destabilizator al războiului lui Vladimir Putin", preşedintele Rusiei, a declarat Jake Sullivan, în contextul în care în Indonezia este în curs summitul G20.

"În contextul în care liderii mondiali se află în Bali pentru reuniunea G20, unde discută despre probleme care au importanţă semnificativă pentru vieţile oamenilor din întreaga lume, Rusia ameninţă din nou vieţile oamenilor şi distruge infrastructura esenţială a Ucrainei. Gândurile noastre sunt la curajosul popor ucrainean, care continuă să demonstreze rezistenţă şi curaj în apărarea suveranităţii şi democraţiei", a afirmat Jake Sullivan.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că armata rusă a efectuat marţi 85 de atacuri cu rachete. Rusia a intensificat pe 10 octombrie campania de atacare a reţelelor de apă, electricitate şi gaze din Ucraina.

Armata rusă a bombardat marţi mai multe zone din Ucraina, inclusiv clădiri rezidenţiale. Cel puţin o persoană a fost ucisă în Kiev. "În districtul Petcersk, într-una dintre clădirile lovite de rachete, echipele de intervenţie au găsit o persoană decedată. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă", a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko. Mai multe zone din capitala Ucrainei nu mai sunt alimentate cu eletricitate. De asemenea, Rusia a efectuat bombardamente şi asupra oraşelor Lviv, în vestul Ucrainei, şi Harkiv, în nord-estul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.