Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția SUA, după demisia lui Liz Truss: Președintele Joe Biden va face declarații

casa alba

Statele Unite vor avea o relaţie apropiată cu oricine o va înlocui pe premierul britanic, Liz Truss, după ce aceasta şi-a anunţat demisia, joi, a declarat şeful secretariatului Casei Albe, Ron Klain.

În cadrul unui interviu acordat postului MSNBC, Klain a adăugat că preşedintele Joe Biden va face o declaraţie în cursul zilei de joi, anunță Reuters, potrivit Rador.

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, şi-a prezentat demisia, joi, în contextul în care era contestată de colegii din Partidul Conservator din cauza programului economic controversat.

Liz Truss şi-a anunţat demisia imediat după discuţii cu reprezentanţi ai Comitetului 1922, entitatea de conducere a Partidului Conservator (centru-dreapta).

"Mi-am început mandatul într-un moment de instabilitate majoră la nivel economic pe plan internaţional. Familiile şi companiile erau îngrijorate privind modul în care îşi plătesc facturile. Am fost aleasă cu un mandat de a schimba această situaţie. Am oferit soluţii privind facturile la energie şi privind reducerea asigurărilor medicale. Dar nu pot atinge obiectivele mandatului", a declarat premierul Liz Truss, precizând că i-a transmis regelui Charles că demisionează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.