Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția SUA după testele cu rachete ale Coreei de Nord: Oficial american în vizită la Tokyo

japantimes.co.jp
Wendy Sherman

Numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, se deplasează săptămâna viitoare în Japonia pentru a atesta sprijinul Statelor Unite la Tokyo după o serie de teste de rachete efectuate de Coreea de Nord, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Adjunctul secretarului de stat al SUA va efectua o vizită de luni până miercuri la Tokyo, unde se va întâlni cu înalţi responsabili japonezi, înainte de discuţii trilaterale cu omologii săi din Japonia şi Coreea de Sud, două ţări aliate ale Statelor Unite, au indicat joi oficiali americani.

"Împreună cu comunitatea internaţională, facem apel la Coreea de Nord să se abţină de la provocări şi să se angajeze într-un dialog durabil şi de fond", a declarat un înalt responsabil al Departamentului de Stat american care urmează să călătorească împreună cu Wendy Sherman.

De luna trecută, Washingtonul crede că Phenianul este pe cale să rupă moratoriul de cinci ani privind testele nucleare.

Un astfel de act, care ar fi considerat de comunitatea internaţională ca încă o "provocare" încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, ar pune Statele Unite într-o situaţie inconfortabilă, după ce nu au încetat niciodată să întindă mâna nord-coreenilor pentru a relansa dialogul în vederea "denuclearizării".

Preşedintele Joe Biden i-a propus Coreei de Nord să organizeze întâlniri de lucru la nivel de consilieri, dar Phenianul nu a dat curs propunerii. Numărul unu nord-coreean, Kim Jong Un, s-a întâlnit de trei ori cu fostul preşedinte american Donald Trump, ceea ce a redus tensiunile, dar nu a reuşit să conducă la un acord de durată.

Înaltul responsabil american a subliniat, sub protecţia anonimatului, că Statele Unite rămân pregătite să discute cu Coreea de Nord "fără nicio condiţie prealabilă".

"Obiectivul nostru rămâne denuclearizarea completă a peninsulei coreene. Suntem pregătiţi pentru un dialog diplomatic serios şi durabil pentru a face progrese tangibile în acest scop", a adăugat el. "Este păcat că Coreea de Nord nu a răspuns pozitiv la oferta noastră, dar vom continua", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.