Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie CATEGORICĂ a Comisiei Europene după alegerile din Catalonia: Anunţ dur pentru separatişti

comisia europeana

Rezultate şoc după scrutinul din Catalonia. Potrivit rezultatelor parţiale, Partidul Cetăţenilor (CS), formaţiune unionistă care doreşte ca regiunea Catalonia să rămână în cadrul Spaniei, a obţinut 25% din voturi şi va avea 36 de mandate în noul Legislativ. Cele trei formaţiuni proindependenţă, Stânga Republicană a Cataloniei (ERC), Împreună pentru Catalonia (JxSi), a premierului catalan demis Carles Puidgemont, şi Unitatea Populară, ar urma să obţină un total de 70 de mandate. Astfel, separatiştii vor putea menţine, la limită, majoritatea în Parlamentul de 135 de locuri, conform mediafax.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Chiar şi aşa, Comisia Europeană rămâne categorică în privinţa poziţiei sale. Comisia Europeană susţine că poziţia sa în legătură cu situaţia din regiunea spaniolă Catalonia rămâne "neschimbată" Comisia Europeană afirmă că poziţia instituţiei UE în ceea ce priveşte Catalonia rămâne neschimbată, considerând evenimentele din regiune drept o chestiune internă a Spaniei, informează site-ul postului BBC News online.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

"Poziţia noastră privind chestiunea Cataloniei este binecunoscută şi a fost în mod regulat reafirmată la diferite nivele. Nu se va schimba", a declarat Alexander Winterstein, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "În legătură cu un scrutin regional nu avem nimic de comentat", a adăugat oficialul european, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.