Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție de la Casa Albă, după discuțiile dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Xi Jinping Putin

John Kirby, coordonatorul de comunicare al Consiliului Național de Securitate, a declarat că SUA rămâne îngrijorată pentru faptul că Xi Jinping, președintele Chinei, va reitera apelurile pentru o încetare a focului în Ucraina care ar avantaja doar Rusia, permițând forțelor rusești să rămână în interiorul teritoriului ucrainean.

El a spus că nu există încă dovezi că Beijingul a avansat în ceea ce privește furnizarea de arme Moscovei, dar a precizat că această opțiune nu a fost scoasă din discuție.

"Vom vedea despre ce vor ieși din această întâlnire. Adică, nu știm dacă va exista vreun fel de aranjament (privind livrarea de arme n.r.) v-aș spune doar că încă nu credem că China a retras această opțiune de pe masă", a spus el.

El a declarat că SUA consideră Rusia drept "partenerul mai mic" al Chinei.

O eventuală convorbire telefonică între Xi și președintele Biden rămâne în cărți, dar va avea loc doar la "momentul cel mai potrivit", a spus Kirby.

Ce au discutat Putin și Xi Jinping

Vladimir Putin a declarat că va discuta planul în 12 puncte al lui Xi Jinping pentru "soluţionarea crizei acute din Ucraina", în timpul unei vizite foarte aşteptate la Moscova a preşedintelui chinez, transmite BBC. Suntem întotdeauna deschişi pentru un proces de negociere, a spus Putin, potrivit news.ro.

"Suntem întotdeauna deschişi pentru un proces de negociere", a declarat dl Putin, în timp ce liderii s-au numit reciproc "prieteni dragi". China a publicat luna trecută un plan pentru a pune capăt războiului - acesta include "încetarea ostilităţilor" şi reluarea discuţiilor de pace. Însă vineri, SUA au avertizat că planul de pace ar putea fi o "tactică de tragere de timp". Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat: "Lumea nu ar trebui să se lase păcălită de nicio mişcare tactică a Rusiei, susţinută de China sau de orice altă ţară, pentru a îngheţa războiul în propriile condiţii". El a adăugat:"A cere o încetare a focului care nu include retragerea forţelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean ar însemna, de fapt, să sprijine ratificarea cuceririi ruseşti."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.