Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură a autorităților moldovene după ce un deputat rus a cerut public denazificarea Republicii Moldova

https://korrespondent.net/
Serghei Savostianov

Pentru cei interesați să consulte opinii la aceste declarații, una o găsiți chiar pe profilul colegului său de consiliu Kiril Goncharov care a publicat proiectul documentului și l-a comentat - «Стыдобища / Rușine», a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Ieri cu toții am avut surprinderea să aflăm din presă că domnul Sergey Savostyanov, unul dintre cei 45 de deputați din Duma locală a orașului Moscova a avut o propunere - neaprobată de către ceilalți 44 de deputați locali -  care face referință inclusiv și la țara noastră, subiect reflectat pe larg în presa națională și internațională, preponderent din Ucraina și Kazahstan și practic deloc în Estonia, Lituania și Letonia (!).

Pentru cei interesați să consulte opinii la aceste declarații, una o găsiți chiar pe profilul colegului său de consiliu Kiril Goncharov care a publicat proiectul documentului și l-a comentat - «Стыдобища / Rușine». Judecata de valoare aparține domnului Goncharov.

Desigur, nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă și consilierii municipiului Chișinău și-ar fi exprimat părerea despre propunerea colegului lor de la Moscova. Deși intuiesc că nu ar fi cazul, pentru că îi știm să fie preocupați de bunăstarea oamenilor din localitate, o competență exclusivă a autorității locale”, se arată în declarația purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

stiripesurse.ro amintește că deputatul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Savostianov, membru al Partidul Comunist, a propus „demilitarizarea și denazificarea” Republicii Moldova și a altor cinci state. Este vorba de Kazahstan, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, potrivit NEXTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.