Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură a lui Dodon la adresa Maiei Sandu: Ea condamnă acum ce am făcut împreună cu ea în 2019. Atunci nu era `uzurpare a puterii de stat?`

”Dacă cuiva nu-i plac hotărârile adoptate de Parlament, să le atace la Curtea Constituţională”. Este reacţia preşedintelui socialiştilor, Igor Dodon, după ce deputaţii PSRM şi cei din Platforma Pentru Moldova au votat, vineri, o declaraţie politică prin care se recunoaşte caracterul captiv al Înalte Curţi, transmite Publika.md.

Dodon susţine că exact un astfel de document a fost votat şi în 2019, de către coaliţia de guvernare formată din PSRM şi blocul ACUM, din care făceau partea PAS şi Platforma "DA". Doar că atunci, nimeni nu a calificat aceste acţiuni drept o încercare de uzurpare a puterii în stat.

"Exact o astfel de hotărâre a fost votată în luna iunie, 2019. Numai că atunci a fost votată de Dodon, cu Maia Sandu şi cu Năstase. Repet, a fost exact aceeaşi hotărâre. Declaraţie politică de uzurpare a puterii de stat de către unele instituţii de stat. În cazul nostru e vorba de CC şi trei judecători.", a comunicat președintele PSRM, Igor Dodon.

Liderul PSRM s-a arătat deranjat şi de reacţiile unor ambasadori după evenimentele de astăzi de la Chişinău, şi a ţinut să-i amintească Maiei Sandu despre faptul că nici ea nu a respectat întocmai prevederile Constituţiei atunci când a refuzat să aprobe candidatura unui premier, înaintat de o majoritate parlamentară.

"Doamna Sandu, dumneavoastră spuneţi de uzurparea puterii în stat de către Parlament? Nu vi-i ruşine. Am văzut declaraţiile unor ambasadori, stimaţi parteneri de dezvoltare, aceasta înseamnă duble standarde. Sunt ferm convins că dacă aproba o asemnea hotărâre Maia Sandu împreună cu Dodon, dumneavoastră avea să bateţi din palme.", a menționat președintele PSRM, Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a venit și cu o reacție la hotărârea Parlamentului de a anula numirea în funcția de judecător la CC a Domnicăi Manole.

”A fost luată hotărârea Parlamentului de a anula o hotărâre din 2019, privind numirea doamnei Domnica Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

În 2019, doamna Manole nu a trecut concursul nici la Guvern nici la Parlament nici la CSM. De peste tot a fost exclusă din concurs, pentru că, în opinia Maiei Sandu în 2019, doamna Manole este o persoană coruptă. Astăzi Parlamentul a rezolvat o problemă care a fost creată în 2019. Dacă vă place sau nu, este procedura juridică, atacați această hotărâre. Parlamentul poate să aprobe hotărâre.”

Ce ține de organizarea alegerilor anticipate, președintele PSRM a declarat că formațiunea sa e gata oricând, însă doar dacă va fi vaccinat un număr mare de cetățeni.

Amintim că astăzi deputaţii PSRM şi cei din Platforma Pentru Moldova, au votat mai multe hotărâri controversate, care au stârnit zeci de reacţii.

Una dintre ele este o declaraţie politică privind caracterul captiv al Curții Constituționale. De asemenea, cu votul a 53 de deputaţi, a fost anulat actul de numire a Domnicăi Manole în funcţia de judecător la CC. Tot astăzi, aceiaşi deputaţi au votat un nou judecător la Curte, fostul procuror Boris Lupaşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.