Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție furibundă a Budapestei pe tema steagurilor cu Ungaria Mare, după ce a fost sancționată de organismele UEFA

hungary.postsen.com
ungaria-mare

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că grupul antidiscriminare al UEFA este „o organizaţie de miliţieni”, iar membrii acestuia „nu au habar de istorie” după ce au făcut o plângere împotriva selecţionatei Ungariei din cauza afişării la meciuri a unor steaguri pe care se regăseşte Ungaria Mare, conform MTI, scrie news.ro.

Întrebat de presă, şeful diplomaţiei ungare a spus că FARE este “practic o organizaţie de miliţieni care fac muncă voluntară şi care trăiesc pentru a putea raporta oamenii într-un mod complet nebunesc”.

“Aceşti oameni probabil că nu s-au bucurat niciodată de un meci de fotbal, ei nu merg pe stadioane pentru a se simţi bine acolo, ci pentru a vedea ce plângeri ar mai putea fi făcute”, a spus Szijjártó.

“Este clar că nu au habar de istorie. Să raportezi Ungaria pentru faptul că pe un stadion apar steaguri pe care se regăseşte aşa-numita Ungarie Mare arată o lipsă totală de cunoştinţe istorice”, a adăugat ministrul maghiar.

În acest sens, Péter Szijjártó a subliniat că “ceea ce descriem aici ca Ungaria Mare este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri, nu este naţionalism”.

Politicianul maghiar a menţionat, ca exemplu, că atlasul de istorie al copiilor săi conţine şi imagini care înfăţişează Ungaria Mare. “La următorul meci al asociaţiei sportive din oraşul Dunakeszi inspectorul FARE va veni şi va rupe această imagine din atlasul istoric al fiecărui copil?” – a întrebat Szijjártó.

Ministrul ungar de externe a calificat activitatea organizaţiei ca fiind una complet lipsită de sens şi şi-a exprimat speranţa că preşedintele UEFA “va elibera fotbalul european de această organizaţie de miliţieni, pentru că aceştia provoacă numai probleme şi vor continua să provoace probleme”.

“Este clar că habar n-au despre lumea în care trăiesc şi că nu au nici cea mai vagă idee despre istoria maghiară”, a subliniat Péter Szijjártó.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.