Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție INCENDIARĂ din Comisia LIBE, după succesul lui Kovesi:'Unii au votat emoțional. Nu a fost o decizie strict profesională'

Inquam Photos/Octav Ganea
Kovesi la bilant DNA

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană, membru în Comisia LIBE unde Laura Codruța Kovesi a fost pe primul loc la votul pentru funcția de procuror-șef european, a declarat pentru MEDIAFAX că „unii au votat emoțional, alții după cum au considerat”.

„Este opțiunea până la urmă individuală a eurodeputaților prezenți în sală. Au lipsit mulți eurodeputați. Cei care au lipsit, unii au fost substituiți, alții nu au fost substituiți și nu a votat nimeni în locul lor. E opțiunea deputaților prezenți în sală. E absolut firescă să respectăm votul fiecăruia. A fost un vot secret. Unii au votat emoțional, alții au votat fiecare după cum a considerat. Fiecare a votat conform criteriilor pe care în mod normal și le-a stabilit fiecare. Sau în urma audierii de ieri (marți – n.r.). Am auzit multe persoane care ar fi votat emoțional. Iarăși este o chestiune pe care este greu să o comentăm pentru că este votul individual. A fost un vot secret. Procedura a fost pe bază de bilete, nu a fost electronică. Fiecare a bifat candidatul pe care l-a preferat. Deci nu a exista opțiunea să dai un punctaj tuturor candidaților. Nu a fost o decizie, să spunem, strict profesională în urma analizei dosarului profesional al fiecărui candidat”, a afirmat Gabriela Zoană, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Europarlamentarul PSD a adăugat că până la urmă a fost un vot politic în Comisia LIBE deoarece toți eurodeputații fac parte din grupuri politice.

„Este un vot care a fost dat într-o comisie a PE, Comisia pe justiție într-adevăr, dar este până la urmă un vot politic, pentru că au votat până la urmă eurodeputați care aparțin de diverse grupuri politice. La Consiliul UE nu a fost un vot politic, pentru că acolo au votat ambasadorii, însă în Parlament, reprezentanții, absolut toți, sunt oameni politici”, a conchis Zoană.

Despre singurul vot alb dat în ședința Comisiei LIBE, aceasta a explicat că semnificația este faptul că o persoană s-a abținut.

„Există eurodeputați care nu sunt de acord cu instituție, nu consideră că este utilă”, a explicat Zoană.

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE, și anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi și un vot Andres Ritter.

Președintele Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, a anunțat după vot că va transmite o scrisoare către șeful Conferinței președinteților pentru a îi anunța rezultatul, iar pe baza mandatului Conferinței președinților va începe negocierile cu Consiliul UE pentru un acord cu privire la candidatul pentru șefia Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi a primit, marți, cele mai multe voturi și în Comisia pentru Control Bugetar (CONT), și anume 12, față de Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter, care a primit un vot.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.