Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție oficială după dezastrul din Alpii Dolomiți în care au murit mai multe persoane după desprinderea unui ghețar

mae.ro
Bogdan Aurescu

Ministerul Afacerilor Externe din România susține că, până în prezent, printre persoanele afectate de incidentul de la ghețarul Marmolada, din Italia, nu au fost identificați cetățeni români. Anterior agenția italiană ANSA relata că printre victime există și un român, iar mai târziu surse guvernamentale române vorbeau de 2 cetățeni români decedați în catastrofă. Acum MAE anunță că oficial nu există nici un român printre victime.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, prin intermediul Ambasadei României la Roma și al Consulatelor Generale ale României la Trieste și Milano, s-a autosesizat în urma incidentului produs la data de 3 iulie, la ghețarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum și cu dispariția mai multor persoane.

La nivelul Ambasadei a fost constituită o celulă de criză, iar reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiilor consulare au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene și unitățile medicale din regiune, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a victimelor.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificați cetățeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfășurare, iar activitățile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condițiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiții de siguranță”, anunță MAE.

La Ambasada României la Roma și la Consulatele Generale din Trieste și Milano nu au fost primite solicitări de asistență consulară prin intermediul telefoanelor de urgență. La nivelul Departamentului Consular din cadrul Centralei MAE a fost recepționată o solicitare de sprijin din partea unei familii din România, a precizat MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.