Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție dură din Rusia împotriva SUA după acuzațiile privind procesul de la Mariupol: 'Pot discuta cu Republica Donețk. E un stat independent!'

stiri.md
Rusia steag drapel

SUA au condamnat miercuri planul Rusiei de a organiza procese la Mariupol, oraş capturat în luna mai, pentru a-i judeca pe prizonierii de război ucraineni, subliniind caracterul lor "nelegitim", relatează AFP.

Rusia, pe de altă parte, susține că acuzațiile SUA sunt nefondate.

„Am luat notă de o altă acuzație nefondată la adresa țării noastre legată de Tribunalul pentru criminali de război ucraineni.

Proiectul viitorului proces are ca scop aducerea în fața justiției a criminalilor de război, printre care se numără și naziști din Regimentul Azov. Washingtonul se teme în mod clar să facă publice dovezile actelor inumane comise de membrii acestei organizații teroriste.

Tribunalul internațional de la Mariupol poate face lumină asupra adevăratei esențe a regimului de la Kiev, căruia Statele Unite îi creează cu sârg o imagine strălucitoare și eroică. Cetățenii americani vor afla în sfârșit că, în realitate, guvernul lor îi ajută pe cei care ucid și torturează în mod intenționat poporul rus din Donbass și Ucraina.

Rusia respectă pe deplin Convențiile de la Geneva și garantează prizonierilor ucraineni condiții adecvate de detenție. Nu se poate spune același lucru despre regimul de la Kiev, ai cărui militanți au maltratat soldații ruși capturați.

În cele din urmă, dacă autoritățile americane au întrebări cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Mariupol, ar putea discuta cu administrația Republicii Populare Donețk. Acesta este un stat independent”, a transmis ambasada Rusiei în SUA, prin vocea ministerului rus de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.