Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție tăioasă a șefului republicanilor după discursul lui Zelenski: Nu vom susține niciodată un cec în alb!

Washington Examiner
Kevin McCarthy

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, cel care va deveni noul speaker din 3 ianuarie, când va începe o nouă legislatură a Congresul american, în care republicanii vor deţine controlul asupra camerei inferioare, a declarat miercuri că discursul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost unul "bun", dar că vrea să se asigure că există "responsabilitate" pentru orice ajutor pe care SUA îl acordă Ucrainei, relatează CNN.

"Consider că a fost un discurs foarte bun. A prezentat o serie de argumente pentru care lumea liberă vrea să continue lupta. Poziţia mea nu s-a schimbat. Susţin Ucraina, dar niciodată nu voi susţine un cec în alb. Vrem să ne asigurăm că există responsabilitate pentru fiecare ban pe care îl cheltuim", a spus Kevin McCarthy.

Întrebat ce a discutat cu liderul ucrainean înainte ca acesta să ţină discursul din Congres, McCarthy a spus că au vorbit despre stadiul în care se află războiul şi despre ce este nevoie pentru a-l putea câştiga.

Comentariile lui McCarthy vin în contextul în care unii republicani s-au opus acordării unui ajutor suplimentar Ucrainei.

În schimb, liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, a declarat că discursul preşedintelui ucrainean a venit "la momentul potrivit", în condiţiile în care senatorii încearcă să adopte un proiect de lege pentru o finanţare guvernamentală de miliarde de dolari ca ajutor suplimentar esenţial pentru Ucraina.

"Sper că cei care se îndoiau că ar trebui să ajutăm Ucraina au auzit discursul său tare şi clar", a spus el.

"Sper că îi va mişca pe unii... Sper că oamenii îşi dau seama cât de importantă este adoptarea acestui pachet. Când am vorbit cu el în privat, l-am întrebat, de faţă cu cei patru lideri care stăteau acolo: Ce înseamnă dacă nu trecem acest pachet?" El a spus: Dacă nu trecem acest tip de ajutor, ar însemna că am pierde războiul", a dezvăluit Chuck Schummer.

La Capitoliu, înainte de a rosti discursul în faţa Congresului, Zelenski s-a întâlnit mai întâi cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, cu liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi cu liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy. Întâlnirea a avut loc în biroul de ceremonii al lui Pelosi.

Apoi, vorbind plenului, Zelenski le-a cerut legislatorilor americani sprijinul continuu, subliniind că ajutorul acordat Ucrainei contribuie la protejarea democraţiei în general. "Banii voştri nu sunt acte de caritate. Este o investiţie în securitatea globală şi în democraţia pe care o gestionăm în modul cel mai responsabil", a declarat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.