Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție ucraineană după lovitura asupra podului Crimeei: Este o construcţie inutilă

pod crimeea

Un purtător de cuvânt al Serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GUR) a comentat luni, despre explozia care a avut loc dimineaţă devreme pe podul Kerci, care leagă peninsula ucraineană ocupată Crimeea de Rusia, că oricum infrastructura "este o construcţie inutilă", transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Putem doar să cităm cuvintele şefului GUR, Kirilo Budanov: podul din Crimeea este o construcţie inutilă", a declarat pentru televiziunea publică ucraineană reprezentantul serviciilor de informaţii militare de la Kiev, Andri Iusov.

Podul a fost construit ilegal de Rusia după ce a anexat peninsula Crimeea din Ucraina, la Marea Neagră, în 2014.

Iusov s-a referit la "ambuteiajele de mai mulţi kilometri" care au avut loc luni dimineaţa la intrările pe podul care leagă Crimeea şi teritoriul Federaţiei Ruse.

"Este clar că orice problemă logistică înseamnă probleme suplimentare pentru ocupanţi", a spus Iusov despre posibilele efecte ale atacului, care a forţat închiderea traficului rutier şi feroviar peste pod.

Ucraina a denunţat în repetate rânduri că Rusia foloseşte Crimeea ca "bază militară" pentru a-şi lansa atacurile împotriva restului teritoriului ucrainean. Peninsula este, de asemenea, o platformă-cheie de logistică şi aprovizionare pentru trupele ruse care ocupă sudul Ucrainei.

Podul a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, ca simbol al permanenţei Rusiei în Crimeea ocupată. Podul Kerci a fost atacat pentru prima dată cu explozibili în octombrie anul trecut, stârnind indignare în Rusia şi ameninţări cu o nouă escaladare împotriva Ucrainei de către Kremlin.

Potrivit autorităţilor ruse, doi civili din zonă au fost ucişi în explozia de pe pod de luni dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.