Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o măsură de compromis care va permite Rusiei să joace: 'Este total inacceptabilă'

FIFA

Reacţii dure au apărut după ce FIFA a adoptat o soliţie de compromis şi nu a exclus imediat Rusia din preliminariile Cupei Mondiale. FIFA a decis doar ca această ţară să joace în locuri neutre sub numele federaţiei sale - Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU).

Protestând împotriva răspunsului FIFA la invazia Rusiei în Ucraina, Polonia a declarat că va refuza în continuare să joace împotriva acestei ţări într-o semifinală de baraj pentru Cupa Mondială, programată pentru 24 martie.

„Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă”, a scris pe Twitter preşedintele federaţiei poloneze de fotbal, Cezary Kulesza. „Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne intactă: Echipa naţională a Poloniei nu va juca cu Rusia, indiferent de numele echipei”.

Decizia unanimă a Biroului FIFA, la care participă cei şase preşedinţi ai confederaţiilor regionale de fotbal, a fost, de asemenea, că steagul şi imnul Rusiei nu pot fi asociate cu echipa care joacă sub denumirea de „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)”.

„FIFA va continua dialogul cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru a determina orice măsuri sau sancţiuni suplimentare”, a declarat FIFA într-un comunicat, „inclusiv o potenţială excludere din competiţii, care va fi aplicată în viitorul apropiat în cazul în care situaţia nu se va ameliora rapid”.

Câştigătorul meciului de baraj Rusia-Polonia va găzdui Suedia sau Cehia pe 29 martie pentru a decide cine avansează la Cupa Mondială din 21 noiembrie-18 decembrie din Qatar.

Preşedintele federaţiei suedeze, Karl-Erik Nilsson, cel mai înalt vicepreşedinte al UEFA, a declarat pentru site-ul Fotbollskanalen că nu este mulţumit de decizia FIFA, fiind aşteptată o „poziţie mai tranşantă”.

Înaintea tentativei de soluţie de compromis a FIFA, Cehia a anunțat duminică că nu va juca împotriva Rusiei nici măcar pe un teren neutru.

Separat, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că echipele sale naţionale vor refuza să joace împotriva Rusiei pentru „viitorul apropiat”. Rusia s-a calificat la Campionatul European feminin care va fi găzduit de Anglia în luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.