Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții la nivel înalt la alegerile din Rusia: Aceste alegeri nu pot fi nici libere și nici corecte/ În Rusia modernă este greu de imaginat un vot corect

GoodIdeas / Alamy / Alamy / Profimedia
alegeri rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aceste alegeri (alegerile prezidenţiale din Rusia, n.r.) nu pot fi libere și corecte. ''Alegerile din Rusia nu vor fi nici libere și nici corecte. După cum ştim politicienii de opoziție sunt plasaţi în arest, iar alții au fost uciși, iar mulţi sunt în exil'', a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pe 15 martie au început alegerile prezidențiale de trei zile în Rusia și în teritoriile Ucrainei anexate de Federația Rusă. Principala zi de vot este 17 martie. La alegeri s-au înscris patru candidați: Vladimir Putin, care candidează pentru al cincilea mandat, și Leonid Sluţki (LDPR), Nikolai Haritonov (Partidul Comunist al Federației Ruse), Vladislav Davankov (Oameni noi).

După cum notează Deutsche Welle, care a atras atenția la postarea președintelui Consiliului European, Charles Michel a transmis un mesaj destul de sarcastic pe rețeaua de socializare X. Acesta s-a adresat liderului de la Kremlin, felicitându-l pe Vladimir Putin pentru victoria sa în alegeri.

Reprezentantul Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a declarat că în Rusia modernă este greu de imaginat un vot corect și democratic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.