Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții virulente la intenția plafonării CAS-ului: 'Este dovada clară că se dorește privatizarea sănătății'

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Declarația ministrului interimar de Finanțe, Dan Vîlceanu, privind intenția plafonării contribuțiilor la sănătate, indică „o gravă neînțelegere a principiului solidarității”, pe care este bazat orice sistem public de sănătate, protestează luni CNS Cartel ALFA.

„Declarația este dovada clară că se dorește continuarea agendei privatizării sănătății, în ciuda faptului că pandemia demonstrează, fără tăgadă, rolul fundamental al serviciului public de sănătate! În acest moment, spitalele publice constituie singura redută în lupta cu pandemia. (...) Reamintim că principala sursă de finanțare a spitalelor publice o constituie bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, existența principiului solidarității făcând posibilă cea mai mare parte a acestei forme de sprijin. A vorbi în actualul context sanitar despre reducerea contribuțiilor la sănătate (realizată de mai multe ori în ultimii 20 de ani) dovedește fie o gravă nepricepere, fie indiferența față de soarta cetățenilor aflați în suferință, după principiul „cine are bani trăiește, ci nu, nu ne interesează”. O spunem cu tărie că NU EXISTĂ un mandat din partea cetățenilor pentru o asemenea măsură!”, transmite Cartel Alfa.

„Guvernul PNL nu este interesat decât să facă viața mai ușoară celor 1% cetățeni care câștigă peste 3.000 de euro, iar ceilalți, să moară cu zile, lipsiți de șansa unui tratament la stat, adică marea majoritate a cetățenilor acestui stat - cei care nu-și permit costurile aferente serviciilor private și, mai ales, ale tratamentului în alte state”, mai consideră sindicaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.