Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Real Madrid a aflat preţul fixat de PSG pentru transferul lui Kylian Mbappe (Marca)

France Press
mbappe

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a aflat preţul fixat de echipa franceză Paris Saint-Germain pentru a accepta transferul starului său Kylian Mbappe: 250 de milioane de euro, informează cotidianul Marca, potrivit Agerpres.

"Telenovela Mbappe a intrat în faza finală. De câteva zile, cei de la Real Madrid ştiu că Paris Saint-Germain, resemnat că-şi va pierde vedeta în acest sezon, a stabilit în sfârşit un preţ pentru transferul său. Este o cifră foarte apropiată de 250 de milioane de euro, pe care mama jucătorului, Faiza Lamary, le-a comunicat-o managerilor 'blanco' şi pe care aceştia încearcă să o reducă, pentru că depăşeşte ceea ce sunt dispuşi să plătească", scrie publicaţia din capitala Spaniei.

Marca subliniază că Real Madrid are un atu important de partea sa: faptul că "poate activa oricând transferul lui Mbappe sau îl poate amâna până în sezonul viitor, aşa cum era ideea iniţială, la sfârşitul lunii mai, înainte ca Benezma să decidă să plece în Arabia''.

"Acesta este un atu decisiv din moment ce clubul parizian ştie că, dacă nu îşi reduce pretenţiile până la 31 august şi nu se ajunge la un acord, Mbappe este dispus să-şi ducă până la capăt contractul şi să plece liber pe 30 iunie 2024, fără ca PSG să primească un singur euro", adaugă sursa citată.

Ziarul spaniol susţine că un acord s-ar putea încheia în următoarele zile, pentru o sumă cuprinsă între 225-230 de milioane de euro, care i-ar mulţumi şi pe oficialii lui PSG. Aceştia ar putea prezenta transferul lui Mbappe ca pe o afacere de succes în faţa opiniei publice, în condiţiile în care l-ar depăşi ca valoare pe cel al brazilianului Neymar, cel mai scump fotbalist din istorie, recrutat de parizieni cu 222 milioane de euro în 2017, de la FC Barcelona.

Însă acesta ar fi "doar o jumătate de adevăr, pentru că acele 225-230 de milioane de euro vor trebui împărţite între PSG şi Mbappe, drept despăgubire pentru renunţarea atacantului la cele 192 milioane de euro brut pe care le-a convenit pentru sezonul care i-a mai rămas din contract", subliniază Marca.

Conflictul dintre Paris Saint-Germain şi Kylian Mbappe s-a declanşat după ce jucătorul a informat conducerea actualului său club că nu doreşte să activeze opţiunea care îi permite să-şi prelungească contractul cu gruparea de pe Parc des Princes până în iunie 2025, lucru care i-a înfuriat pe oficiali parizieni.

Din acest motiv, căpitanul selecţionatei Franţei a fost lăsat în afara lotului deplasat de PSG în Asia, pentru turneul estival din Japonia şi Coreea de Sud, iar acum se antrenează alături de ceilalţi "proscrişi", la centrul de pregătire de la Poissy.

În vârstă de 24 de ani, Mbappe a cucerit titlul de campion mondial alături de Les Bleus în 2018 şi a disputat finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar

Kylian Mbappe este cel mai bun marcator din istoria clubului Paris Saint-Germain, cu un total de 212 goluri în 260 de meciuri disputate în toate competiţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.