Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Real Madrid a încheiat sezonul trecut cu un profit de 11,8 milioane de euro

cdnuploads.aa.com.tr
Real Madrid

Real Madrid a încheiat exerciţiul financiar 2022-2023 cu un profit de 11,8 milioane de euro, a anunţat luni clubul spaniol de fotbal, suma fiind cu aproximativ un milion de euro mai mică faţă de sezonul precedent, în ciuda veniturilor mari, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Gruparea din capital Spaniei a reuşit să rămână pe profit în ultimii patru ani fiscali, în ciuda impactului negativ al Covid-19 şi a proiectului de renovare a stadionului Santiago Bernabeu, în valoare de 893 de milioane de euro, care urmează să fie finalizat la sfârşitul anului 2023.

"Venitul din exploatare pentru exerciţiul financiar 2022-2023 a atins 843 de milioane de euro, o creştere de 121 de milioane de euro (17%) comparativ cu anul financiar 2021-202", a precizat clubul madrilen într-un comunicat.

Real precizează însă că veniturile generate de stadion, limitate de proiectul de reamenajare, au fost cu 13% mai mici decât în sezonul 2018-2019, însă veniturile din liniile de activitate rămase au depăşit deja veniturile pre-pandemie, remarcându-se în special veniturile din marketing (cu o creştere de 12%).

Clubul spaniol a subliniat, totodată, că venitul său net a fost de 558 de milioane de euro, cu 12 milioane mai mult decât în sezonul anterior, iar datoria netă, excluzând Proiectul Bernabeu, a fost de 46,7 milioane de euro la 20 iunie 2023.

Aceasta este o îmbunătăţire majoră faţă de anul trecut, când Real Madrid a înregistrat o datorie netă de 263,1 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.