Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realizator TV rus a prezentat 'cele 4 poduri germane pe care le vom distruge' ca răzbunare pentru distrugerea podului din Crimeea

Rossiya-1
Rossiya-1 Rusia 1

Prezentatorul canalului public rus „Rossiya 1” a enumerat duminică seara patru poduri din Germania pe care Rusia le-ar putea distruge ca răzbunare pentru un atac asupra podului din Crimeea, conform La Stampa, citată de Rador Radio România.

''În ciuda tuturor anticipațiilor interlocutorilor, nu reuşesc să focusez podurile din Germania. În această țară destul de îngustă nu există altele atât de lungi precum cel din Crimeea'', a spus Dmitri Kiselev.

Prin urmare, pentru a ajunge la aceeași suprafață precum cea a podului din Crimeea, trebuie să înmulțim țintele, a continuat el: „Va trebui să fim atenți la celelalte poduri din Germania pentru a obține daune de represalii în metri liniari''. Desigur, a recunoscut el cu tristețe, '„va fi păcat, dar ce să faci? Lor nu le-a părut rău pentru podul nostru din Crimeea''.

Realizatorul TV rus a enumerat apoi patru poduri germane care ar putea face obiectul represaliilor rusești.

El a indicat podul feroviar Hohenzollern din Köln, podurile Fährmannsund și Rügen din nordul Germaniei, care ajung la insulele Fehmarn și Rügen, și podul de apă Magdeburg, aflat la 150 de kilometri de Berlin, care uneşte două canale de pe Elba.

Discuții interceptate

Kremlinul a denunţat luni 'implicarea directă' a Occidentului în Ucraina, după difuzarea pe reţelele sociale a unei discuţii între câţiva ofiţeri germani de rang înalt având ca subiect livrarea de arme, mai precis rachete Taurus, Ucrainei, transmit AFP şi Reuters.

O înregistrare audio a unei reuniuni în videoconferinţă între ofiţeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe reţelele sociale din Rusia.

În această conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strâmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Sâmbătă, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese 'interceptată'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.