Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebega: `Europenii, nemulţumiţi de UE!`

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega a declarat că ”în 2016, fundaţia UE a fost zdruncinată grav iar semnalele arată că nemulţumirea populară este în creştere în pragul lui 2017, an electoral într-o serie de țări europene importante. Criza în care se află Uniunea nu mai poate fi ascunsă! Uniunea Europeană, așa cum este astăzi, nu mai poate continua!  Ea trebuie reformată din temelii, având în centru celula fundamentală care este statul național”.

Rebega aduce în sprijinul constatărilor sale un sondaj Gallup realizat la începutul lunii decembrie 2016, pe un eşantion de 14 969 de cetăţeni europeni, care relevă cifre alarmante: ”89% dintre alegătorii din Grecia cred că ţara lor merge în direcţia greşită, 82% dintre francezi sunt de aceeași părere, iar Italia – cu 79% și Germania cu 62% vin să completeze tabloul dezamăgirilor cetățenilor europeni față de rezultatele proiectului european de până acum”.

Așadar, constată europarlamentarul român, la nivelul UE, procentul celor care doresc ruperea Uniunii este în creștere: 36% din totalul respondenţilor cer părăsirea spațiului europen, față de 33% – anul trecut. În Finlanda, 40% dintre alegători sunt anti-UE, faţă de 29% anul trecut. În Grecia, 46% din populaţia cu drept de vot ar vrea o ieşire a ţării din blocul comunitar, faţă de 38% în 2015.

În plus, mai spune Rebega, ”pe lista nemulțumirilor se află terorismul, criza refugiaților, șomajul și sărăcia!!! În medie, 60% dintre cei chestionaţi au declarat că ar dori mai puţini imigranţi şi refugiaţi în ţările lor. Acest procent este mai mare în Grecia – 86%, Italia – 75% şi Germania – 64%”.

Laurențiu Rebega este vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății care întrunește toate partidele patriotice din Europa și care luptă pentru suveranitatea națională a statelor membre ale Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.