Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii din Siria au pierdut un fief în favoarea regimului de la Damasc după lupte intense

captura Twitter
Darayya SIRIA

Regimul de la Damasc a preluat sâmbătă controlul asupra Daraya, fost fief al rebelilor lângă capitala siriană, după ce toţi insurgenţii şi civilii din acest oraş, aflat timp de patru ani sub asediu, au fost evacuaţi, informează AFP care citează o sursă militară.

"Armata siriană deţine controlul total asupra Daraya şi a intrat în tot oraşul. Nu mai există acolo niciun om înarmat" (din rândul rebelilor), a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

"Dosarul Daraya este închis după evacuarea tuturor civililor, a oamenilor înarmaţi şi familiilor acestora, conform acordului" încheiat joi între regimul de la Damasc şi insurgenţi, a anunţat Televiziunea de stat siriană. Postul a difuzat imagini în care puteau fi văzute vehicule armate trecând pe străzile oraşului, unul dintre primele care s-a răsculat împotriva regimului, în 2011.

"Al doilea şi ultimul convoi al rebelilor şi civililor a ieşit azi din Daraya", a anunţat la rândul său directorul organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Numărul total de persoane evacuate nu este cunoscut. Vineri, agenţia oficială Sana a anunţat că circa 4.000 de civili vor fi îndreptaţi spre centre de adăpostire şi cel puţin 700 de rebeli spre Idleb, fief al rebelilor şi al jihadiştilor din nord-vestul ţării.

Populaţia care a rămas în oraş era estimată la 8.000 potrivit unor ONG-uri, însă potrivit OSDO aceasta s-a dovedit mai puţin numeroasă.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.