Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii houthi din Yemen au atacat două nave comerciale în Marea Roşie

yemen

Rebelii houthi din Yemen, sprijiniţi de Iran, au anunţat că au lansat mai multe rachete asupra a două nave în Marea Roșie, provocând avarii ambelor nave.

Rebelii houthi atacă cu drone şi rachete nave comerciale în Marea Roșie în ceea ce ei descriu a fi acte de solidaritate cu palestinienii şi ripostă la războiul Israelului în Fâşia Gaza.

Purtătorul de cuvânt militar al grupării rebele a declarat că au fost atacate cu rachete asupra navelor Star Nasia și Morning Tide, identificând navele sub pavilionul Insulelor Marshall și, respectiv, Barbados, ca fiind americane și britanice.

Nava Star Nasia, deținută de greci și administrată de Star Bulk Carrier, a fost avariată de o explozie, a declarat un oficial al Ministerului grec al Transporturilor Maritime, adăugând că echipajul său nu a fost rănit. O navă a Marinei americane care opera în apropierea Star Nasia a doborât una dintre rachete, a precizat Comandamentul Central al Statelor Unite (CENTCOM) şi a precizat că nava Star Nasia a rămas în stare de navigabilitate și își continua drumul spre destinație.

Separat, agenția britanică pentru operaţiuni comerciale maritime (UKMTO) și firma britanică de securitate maritimă Ambrey au raportat marți o explozie în apropierea unei nave comerciale în largul portului Aden din Yemen.

Ambrey a declarat că vrachierul sub pavilion grecesc care se îndrepta spre sud a fost vizat în timp ce se îndrepta prin coridorul de tranzit de securitate maritimă la aproximativ 53 de mile marine la sud-vest de Aden, în drum dinspre SUA spre India.

Serviciul de monitorizare maritimă TankerTrackers.com a declarat că nava transporta cărbune american către India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.