Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan este bucuros după anularea alegerilor câștigate de opozanții săi: 'Considerăm că această decizie este cea mai bună'

Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat marţi anularea controversată, cu o zi înainte, a alegerilor municipale de la Istanbul, în care opoziţia a opţiunut o victorie, apreciind că este ”cea mai bună decizie”, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Viktor Orban se întâlnește cu Donald Trump la Casa Albă

  • Recep Tayyip Erdogan: „Considerăm că această decizie este cea mai bună pentru a ne întări hotărârea de a ne rezolva problemele în cadrul democraţiei şi dreptului şi de a lăsa voinţa populară să arbitreze.”

Şeful statului turc s-a exprimat la o zi după de Înaltul Comitet Electoral (YSK) turc a hotărât să anuleze alegerile municipale de la Istanbul, în care candidatul mai multor partide de opoziţie Ekrem Imamoglu a obţinut, la 31 martie, o victorie împotriva fostului premier Binali Yildirim.

Primarul Istanbului a denunţat drept o ”trădare” anularea alegerii sale, în urma unui recurs depus de Patridul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al lui Erdogan.

”Cei care iau deciziile în această ţară se pot afla în (...) trădare. Însă noi nu vom abandona niciodată, păstraţi-vă speranţa”, a declarat Ekrem Imamoglu după ce YSK a anulat scrutinul de la 31 martie.

Hotărârea YSK, denunţată aprig de către opoziţie drept un ”puci la urne”, a fost luată dupăce Erdogan şi AKP au denunţat ”nereguli masive” în timpul scrutinului.

Locuitorii Istanbului sunt chenaţi să voteze din nou la 23 iunie.

Recep Tayyip Erdogan, care reacţiona marţi pentru prima oară în mod public faţă de hotărârea YSK, a respins criticile opoziţiei. ”Elementele pe care noi le-am furnizat sunt foarte solide (...) şi nu pot fi respinse”, a declarat el, referindu-se la multiple recursuri depuse de AKP la YSK în ultimele săptămâni. ”Noi credem sincer că alegerile au fost marcate de abuzuri comise în mod organizat”, a reiterat el, evocând ”o uzurpare a puterii populare”.

Anularea scrutinului permite, potrivit lui Erdogan, ”să ridice îndoielile cu privire la alegerile de la istanbul” şi ”să se consolideze democraţia noastră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.