Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan îi transmite lui Macron să-și facă teste de sănătate mintală: 'Asta e tot ce putem spune de un astfel de șef de stat'

macron erdogan macron

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă cu virulenţă atitudinea omologului său francez Emmanuel Macron faţă de musulmani, mergând până la a pune sub semnul întrebării "sănătatea sa mintală", relatează AFP. "Tot ce putem spune de un şef de stat care tratează milioane de membri ai diferitelor comunităţii religioase în acest mod este următorul lucru: faceţi mai întâi teste de sănătate mintală", a declarat Erdogan într-un discurs televizat, informează Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Erdogan a denunţat drept o provocare declaraţiile preşedintelui francez despre "separatismul islamist" şi necesitatea "de a structura islamul" în Franţa.

Citește și: Franța expulzează familia une tinere musulmane, după ce a fost rasă în cap și bătută pentru o relație cu un creștin

Un proiect de lege privind lupta împotriva "separatismelor" în Franţa, care vizează islamul radical, urmează să fie prezentat la începutul lunii decembrie. Planul urmăreşte să consolideze laicitatea şi principiile republicane în Franţa şi conţine mai multe puncte susceptibile să provoace tensiuni cu Turcia, cum ar fi un control consolidat al finanţelor moscheilor sau interdicţia de a forma imami în străinătate.

Această dispută se adaugă la un lungă listă de dezacorduri între Macron şi omologul său turc, care ia cu regularitate apărarea minorităţilor musulmane din lume.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

De la tensiunile din Mediterana la conflictul din Libia, trecând prin confruntările din Nagorno-Karabah, Parisul şi Ankara sunt pe poziţii divergente în privinţa a numeroase dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.