Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan intervine în conflictul din Golf: 'Este un gest lipsit de respect la adresa Turciei'

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Ergodan şi-a exprimat duminică sprijinul pentru răspunsul Qatarului la o listă de solicitări înaintată de state arabe care boicotează acest emirat din Golf şi a spus că apelurile la închiderea bazei militare turce din această ţară sunt 'lipsite de respect', relatează Reuters, conform agerpres.ro

Qatarul a spus despre presiunea vecinilor săi mai mari că este o 'blocadă ilegală' menită a-i reduce suveranitatea şi că ultimatumul dat de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain este absurd.

CONFLICT la cel mai înalt nivel: Donald Trump, ACUZE GRAVE la adresa lui Barack Obama


Erdogan a afirmat că Turcia apreciază şi este de acord cu răspunsul dat de Doha la cele 13 solicitări, printre care se numără închiderea reţelei de televiziune prin satelit Al Jazeera, limitarea relaţiilor cu Iranul şi închiderea unei baze turce din Qatar.

SCANDAL în tenis: Fost câştigător al Cupei Davis depistat pozitiv cu COCAINĂ


Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să instaleze o bază militară în Arabia Saudită, precum şi în Qatar, dar Riadul nu a oferit niciun răspuns. 

"Deşi nu ne-au oferit încă niciun răspuns asupra acestui lucru, a cere Turciei să îşi retragă trupele (din Qatar) este un gest lipsit de respect la adresa Turciei", a spus el, într-un discurs la ieşirea dintr-o moschee din Istanbul după rugăciunile de Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului. 

Qatarul a confirmat sâmbătă existenţa unei liste cu 13 cereri comunicate de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt, care au rupt legăturile cu Doha în această lună pe motiv că micul emirat ar sprijini terorismul, lucru negat de autorităţile de la Doha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.