Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan le cere turcilor să doneze bani pentru combaterea epidemiei de COVID-19

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat luni populaţiei un apel la donarea de bani în vederea combaterii efectelor pandemiei noului coronavirus anunţând că va dona, personal, salariul său pe 7 luni, informează AFP şi dpa potrivit Agerpres.

"Lansez personal această campanie donând 7 luni de salariu. Miniştrii mei au donat şi ei între 3 şi 6 luni de salariu", a declarat Erdogan într-un discurs pronunţat la Istanbul.
Salariul lunar net al şefului statului turc este de aproximativ 6.800 euro, conform informaţiilor din presa locală.

Preşedintele Erdogan a chemat întreaga populaţie, şi în special oamenii de afaceri, să contribuie financiar, fără a precizat maniera în care ar urma să fie folosiţi banii strânşi.

În cadrul aceluiaşi discurs, a informat în legătură cu plasarea în carantină a 41 de localităţi. Tot luni, Ministerul de Interne turc a precizat că zonele rezidenţiale plasate în carantină se află în 18 provincii.

Totodată, Erdogan a afirmat că Turcia va trimite miercuri în Spania un avion cu materiale medicale şi că o navă a Semilunii Roşii turce va sosi în Italia în zilele următoare.

Turcia a adoptat numeroase măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei, de la izolarea totală a persoanelor vârstnice şi a bolnavilor cronici până la închiderea şcolilor şi suspendarea tuturor zborurilor.

Guvernul de la Ankara a anunţat, de asemenea, la mijlocul lunii martie, un plan de relansare economică în valoare de 14 miliarde de euro.

În Turcia s-au înregistrat aproximativ 11.000 de cazuri de îmbolnăviri şi 168 de decese de la raportarea primului caz, pe 11 martie. Autorităţile nu au dezvăluit locurile în care s-au produs îmbolnăvirile şi decesele. Conform explicaţiei furnizate de Ministerul Sănătăţii, această decizie a fost luată pentru a se evita deplasarea populaţiei din zonele cu o rată de infectare ridicată, deşi oficialii au recunoscut că epidemia s-a extins pe întreg teritoriul ţării.

Partidul Republican al Poporului (CHP), principalul partid de opoziţie, a solicitat guvernului să impună măsuri de izolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.