Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, mesaj ferm pentru Occident: 'Trebuie să intensificăm efortul pentru pace în Ucraina. Noi menţinem o linie echilibrată, nu o politică agresivă'

www.tccb.gov.tr
Recep Erdogan, mâna sus

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat joi, de la Madrid, la "intensificarea" eforturilor pentru un "armistiţiu durabil" în Ucraina, informează AFP, relatează Agerpres.

"Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistiţiu durabil în Ucraina. Pentru Turcia, nu vor exista perdanţi odată cu pacea", a declarat Erdogan în faţa presei, la încheierea summitului NATO.

De la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus medierea sa.

"Menţinem o linie echilibrată, nu o politică agresivă. Importăm mai mult de 40% din gazul nostru din Rusia, construim o centrală nucleară cu Rusia, toate acestea au mare importanţă pentru noi", s-a justificat preşedintele turc. "Putem obţine mult mai mult menţinând o linie echilibrată", a pledat el.

Vezi și: VIDEO - Klaus Iohannis a discutat cu Recep Erdogan: pentru ce a mulțumit președintele turc

NATO, care s-a reunit într-un summit începând de marţi seara, a promis că va susţine Ucraina "atât timp cât va fi necesar" în faţa "cruzimii" Rusiei. Această susţinere a fost denunţată de preşedintele rus, care a criticat "ambiţiile imperialiste" ale NATO.

Vezi și; Surse: Erdogan l-a întrebat pe Iohannis despre activitatea lui Hagi

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.