Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan, vizită oficială în Ciad

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a sosit marţi la N'Djamena, pentru o vizită oficială în Ciad, vizită cu o mare conotaţie economică, au anunţat mass-media din această ţară, informează AFP şi dpa, scrie agerpres.ro

În fruntea unei delegaţii importante, Erdogan a sosit la începutul după-amiezii pe aeroportul capitalei ciadiene, unde a fost primit la coborârea din avion de omologul său Idriss Deby Itno. 

Cei doi oameni de stat au avut o primă discuţie chiar la aeroport. Această vizită "deschide o nouă pagină în consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări", potrivit preşedinţiei ciadiene. 

Şeful statului turc este însoţit de circa zece miniştri, printre care cel al apărării şi al afacerilor externe, şi de aproximativ o sută de oameni de afaceri turci. 

Înainte de a sosi la N'Djamena, Erdogan s-a aflat duminică şi luni în Sudan, pentru "o vizită istorică", marcată de semnarea mai multor acorduri bilaterale. El este aşteptat apoi în Tunisia, a treia şi ultima etapă a turneului său regional. 

La fel ca în Sudan, miza acestei etape ciadiene este în special economică, într-un moment în care Ciadul trece printr-o gravă criză economică. 

Turcia se află de asemenea în centrul rivalităţilor regionale pe marginea crizei din Libia, care se învecinează cu Sudanul, Ciadul şi Tunisia, şi care se află în fruntea preocupărilor preşedintelui Deby legate de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.