Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a depus o plângere contra unei opozante care l-a comparat cu Benjamin Netanyahu

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus o plângere, joi, împotriva liderei unui partid de opoziţie care l-a comparat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, au relatat media turce, citate de AFP.

În plângerea sa, şeful statului turc a solicitat despăgubiri în valoare de 250.000 lire turceşti (24.475 euro) liderei partidului de opoziţie Iyi, Meral Aksener, potrivit agenţiei de presă Anadolu, potrivit agerpres.ro.

Politiciană naţionalistă, Aksener a afirmat marţi în faţa membrilor grupului parlamentar al partidului său că Netanyahu provoacă, la fel ca Erdogan, crize pentru a rămâne la putere.

''Benjamin Netanyahu, care este oarecum versiunea israeliană a domnului Erdogan, nu a ezitat să vizeze civili şi copii pentru a-şi sabota rivalii politici şi a-şi păstra în acest fel postul'', a declarat Meral Aksener, cu referire la campania israeliană de bombardamente asupra Fâşiei Gaza.

Miercuri seară, într-o întâlnire cu tineri televizată, Erdogan a criticat-o vehement pe Aksener, pe care a numit-o ''imorală'' pentru că l-a plasat ''la acelaşi nivel cu Netanyahu''.

''Nici măcar nu l-am întâlnit pe Netanyahu. (...) El nu a fost şi nu va fi niciodată prietenul nostru'', a adăugat preşedintele turc.

În cei 18 ani la putere, în calitate de premier sau preşedinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.