Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a discutat cu Vladimir Putin despre lansarea unor zboruri directe din Rusia către partea nordică a Ciprului

erdogan putin erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre începerea zborurilor directe din Rusia către partea nordică a Ciprului, aflată sub controlul ciprioţilor turci, relatează Reuters, care citează postul turc NTV.

Zborurile dinspre Rusia ar oferi sprijin pentru economia de acolo, date fiind veniturile potenţiale din turism, a spus Erdogan, potrivit Agerpres.

''Dacă vor începe zboruri directe din Rusia către Republică Turcă a Ciprului de Nord, am fi mulţumiţi, evident'', a afirmat şeful statului turc.

Media turce au relatat că ministrul transporturilor cipriot turc a declarat că două companii aeriene ruseşti sunt interesate de începerea zborurilor către noul aeroport Ercan, care va fi deschis în 15 noiembrie.

Insula Cipru este divizată din 1974. După o lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci, care au încercat unirea cu Grecia, armata turcă a invadat Ciprul. 'Republica Turcă a Ciprului de Nord', autoproclamată în 1983, este recunoscută doar de Ankara, iar sudul cu populaţie grecească face parte din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.