Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan anunță o apropiere de Iran, după victoria ultraconservatorului Ebrahim Raisi la alegerile prezidențiale

Agerpres - Reuters
Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a felicitat pe Ebrahim Raisi pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din Iran sâmbătă, declarând că el crede că cooperarea dintre cei doi vecini se va consolida în timpul mandatului lui Raisi, informează Reuters.

Raisi, un judecător ultraconservator sub sancţiunile SUA pentru presupuse abuzuri ale drepturilor omului, a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale din Iran marcate de apatia alegătorilor asupra greutăţilor economice şi restricţiilor politice.

"Îmi exprim convingerea că cooperarea dintre cele două ţări ale noastre se va consolida în timpul preşedinţiei dumneavoastră, sunt gata să lucrăm împreună", a declarat Erdogan într-o scrisoare trimisă lui Raisi.

Erdogan a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare să viziteze Iranul după pandemia COVID-19.

Ultraconservatorul Ebrahim Raisi a câştigat alegerile prezidenţiale din Iran cu 61,95% din voturi din primul tur, potrivit rezultatelor definitive anunţate sâmbătă de ministrul de interne, Abdolfazl Rahmani Fazli, a doua zi după desfăşurarea scrutinului, informează France Presse.

Rata de participare la vot a fost de 48,8%, a precizat ministrul, cea mai slabă mobilizare înregistrată pentru un scrutin prezidenţial de la instaurarea Republicii Islamice în 1979.

Fost magistrat, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati este un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei, de asemenea un susţinător al unei linii dure pe plan extern, notează Reuters.

Astfel, noului preşedinte de la Teheran, figură marcantă a regimului teocratic iranian, îi va reveni sarcina de a relua negocierile începute la Viena privind relansarea acordului din 2015 care reglementează activităţile nucleare iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.